Хубавият месец май – Венера на трон в Телец, Марс в Рак и Пълнолуние в Скорпион

На 15-ти май Венера влиза в Телец и там тя е в своето царство 

Венера в Телец естествено е много сетивна, доволна и с чувство за собственост. Ще бъдем привлечени от скъпи, красиви, приятни на пипане, усещане и възприемане и с петте сетива вещи. Ще ни привличат и красиви, социално адекватни и приятни хора, любовта и романтиката ще са във възход. Желанието да ги имаме може да се превърне в алчност, прекаляване или чувство за собственост, които са и сенчестите страни на Венера в Телец. Солидното, практичното и материалното ще са култ за нас в този период и обект на желание. 
За родените със слънчев знак Телец този период от 15-ти май до 8-ми юни е на особена привлекателност, любовен чар и романтичен интерес. Същото се отнася и за другите земни знаци, като за Девата това ще е и период на успехи в образованието или пътешествия, а за Козирога на успехи в любовта, с децата или с творческите проекти. 
За Овен – на материални придобивки от труда, за Рака – на среща с важен човек, който ще играе голяма и позитивна роля в бъдеще за него. За другите водни знаци - като Скорпион - на успехи при партньора или ново партньорство – житейско или бизнес, а за Рибите – на успехи в комуникацията и позитивна нагласа, както и на кратки пътувания. На Лъва му стоят социални придобивки и издигане в кариерата, а на Водолея – разкрасяване на дома или добри и приятни събития в него prи със семейството. Другата зодия, която ще има благоприятно влияние върху материалната сфера са Везните, те ще имат възможност за заеми, инвестиции, наследства, пари от други хора. За Стрелец и асцендент Стрелец – много позитивен период за здравето, ежедневните занимания, колегите и подчинените, и приятни преживявания, свързани с тези сфери. 


Другата планета, която ще смени знака си, е Марс

Марс ще бъде в Рак от 15-ти май до 1-ви юли и ще даде много енергия и хъс на всички Раци да се справят със задачите си, дори и да са повечко. Съветът към вас е да се справите с плана си до 1-ви юли, защото след това Меркурий ще стане ретрограден и ще трябва да преглеждате, поправяте, да се обърнете навътре към себе си. 
За всички нас този период означава чести смени на настроението, плановете и целите. Ще имаме повече защитни реакции, отколкото подтик да действаме. По-добре да се преборим с това и да изпълним решенията си. Допълнителната енергия ще се разпростре и до другите водни знаци – Риби и Скорпион, и те ще имат подкрепа за действията си. 

Като имаме предвид, че Марс и Венера са в приятелски знаци, можем да очакваме и щастливи романтични възможности. Особено на 18-ти май и 4 дена преди това, както и на 30-ти май.

Пълнолуние в Скорпион, 28 градуса, на 18-ти май

Фокусът ще е върху парите на другите, заемите, банките, наследствата, възможностите за тях. Меркурий е в съвпад със слънцето, така, че пълнолунието със сигурност ще донесе новини, разговори, комуникация и тя ще има елемент на трансформация и на придаване на сигурност поради позитивното отношение с Плутон и Сатурн. Влиянието е +/- 4 дена и, както при всички пълнолуния, ще приключи етап, започнал с новолунието, за да разчисти мястото на новото. Така че очакваме завършек, финал на дадена ситуация и нейното развитие в живота ни. 
Най-значими ще се явленията при родените с лични планети и точки на приблизително 24 до 30 градуса от фиксираните знаци (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей) и 0 до 2 градуса на променливите знаци (Близнаци, Дева, Стрелец и Риби).
За Овена това ще е в сферата на парите, за Телец – на партньора, на Близнаци – на здравето, рутината, колегите, Рак – на любовта, децата и творческите проекти, а за Лъва – на дома и близките, семейството. Девата да мисли за комуникация и кратки пътища, а Везните – за пари и притежания! Скорпионът ще бъде най-засегнат и повлиян – в лично качество – един успех с трансформация и обещание за сигурност! Стрелецът ще се прости с илюзии, завинаги, а Козирогът ще срещне важен човек, нов приятел и покровител. Водолеят ще отбележи нов етап в кариерата, а Рибите – в образованието и далечните пътешествия, както и в убежденията.


Планирайте своите действия според подкрепата на звездите и правете своите прогнози за връзките си с Astrobooth. 

Прочети повече


Хубавият месец май – Венера на трон в Телец, Марс в Рак и Пълнолуние в Скорпион

В следващите няколко дни ни предстоят три астрологични събития, които ще променят атмосферата около нас и мотивацията ни.

Астрологична прогноза за 2019 - Втора част

Астрологична прогноза за 2019
Три планети на трон, Северен лунен възел в Рак и пет затъмнения, Уран в Телец, три периода на ретрограден Меркурий и любовни танци на Венера с Юпитер и Марс – Втора част

Астрологична прогноза за 2019: Три планети на трон, Северен лунен възел в Рак и пет затъмнения, Уран в Телец, три периода на ретрограден Меркурий и любовни танци на Венера с Юпитер и Марс – Първа част

Да си представим, че в небесата има трима владетели, всеки в своето царство на трон, в пълна сила и мощ.
Това са Юпитер, Сатурн и Нептун – и трите т.нар. външни планети, чиито влияния ще определят 2019 за всички нас.
За Юпитер това е от 9 ноември 2018 до 3 декември 2019 – малко повече от година.
За Сатурн периодът е от 21 декември 2017 до 22 март 2020 – почти 3 години.
За Нептун  в Риби периодът започна на 4 февруари 2012 и ще продължи до 31 март 2025 или 13 години. Нептун е в добра позиция по знак спрямо Стаурн и двете планети ще създават различни възможности през този период. Най-силни периоди за възможности чрез нежност, емпатия, лечителство или съпричастност и помощ да напреднем по потношение на целите си са 31 януари и 15 юни 2019.

Изтеглете мобилното приложение Astrobooth