Ретрограден Меркурий в Риби през Март 2019 – какво трябва да имаме предвид

Този период започва на 5--ти март и ще приключи на 28-ми, като ще се придвижи от 29˚до 16˚ Риби. Най-много това ще усетят Деви и Риби, водните Рак и Скорпион, както и Близнаци. На 15 март Меркурий ще направи съвпад със Слънцето – и ще се отрази най-много на огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец. (Меркурий тази година е в Риби от 10 февруари до 16 април). Ретроградната сянка на Меркурий се разпростира от 27 февруари до 11 април, това означава, че в тези удължени период преди и след ретроградното му движение правилата за действие при ретроградие важат, но в по-малка степен.
За Ретрограден Меркурий в Риби трябва да кажем, че няма да му се удава да се уповава на зорката си наблюдателност за детайл, стремежа към ефективност, по-важна ще му е цялата картина, амбианса, дори тайните ѝ. Но пък гъвкавостта и множеството действия и занимания все пак ще продължат да са му силна страна, но повече, когато са насочени навътре. 
Отново важат предупрежденията за Ретрограден Меркурий – да не купуваме нищо ново; втора ръка или много преоценено – може. Да не подписваме договори, да четем детайлите, препратките, текста под линия. Да не говорим много, а да слушаме, да не споделяме плановете си. Но ние да разпитваме – ще научим доста чужди тайни и съкровени желания.
Първият и последният ден на ретроградния период винаги са най-силни. Тогава не е добре и да пътуваме. В останалите дни да проверяваме вещите, превозното средство, разписанието, билетите и т.н. – възможни са забавяния, обърквания или загуби. 
Времето е добро за ремонти, преглед, изготвяне на чернови, събиране на данни, проверки, преправяния. 


Аспекти на Меркурий по време на ретроградието


При своето движение назад през Риби Меркурий ще повтори аспектите, които прави. Най-важен предизвикателен аспект е квадратът с Юпитер на 22 февруари, 15 март и 12 април. Избягвайте всякакви пререкания с властите тогава. Ако разсърдите някого, гледайте да се извините, дори и да ви струва повече от обикновено или да ви се струва несправедливо. 
Меркурий прави и три съвпада с Нептун – планетата на масите и мистиката. 19 февруари, 24 март и 2 април – дайте си свобода и разширете съзнанието си, бъдете щедри, милостиви и очаквайте творчески озарения и щастливи хрумвания; нека вашето въображение сега да не знае граници. Все пак, имайте предвид, че макар и улеснена, комуникацията с другите ще е неясна, объркана, твърде широка и необхватна, ще ѝ липсва конкретност. Това е и период, в който потоците се объркват – от трафика, до водите в тръбите, валежите и реките. Но пък е брилянтен за артиситини и религиозни прозрения, завладяващи музикални прояви, както и за лекарски/лечителски връщания към предишни диагнози и начини на лечение.
Отварят се и възможности да успеете в свои планове при секстилите на Меркурий със Сатурн – 20 февруари, 20 март и 7 април. Големият Учител ще даде възможност на ученика Меркурий да мине поправителния. Ще повторите нещо с успех.  
Пригответе се да плувате в морето по гръб, без да виждате посоката
Прословутата разпиляност на Рибите и тяхната поливалентност и въображение сега ще е главна черта на всички ни, особено в комуникацията…със себе си! Ще си позволим по-далечни граници, повече възможности, ще сме по-милостиви към себе си, ще си прощаваме неуспехите и ще преразгледаме плановете си и вътрешните си желания, дори тайните и мечтите. 
Операции на стъпалата ще са нежелани, освен ако не са коригиращи предишни неуспешни операции. За съжаление ще сме по-бъбриви или много мълчаливи и по-чувствителни и разсеяни. Огнените знаци пък ще имат предизвикателства във връзките у дома, в службата или личните.
Най-сигурният метод за всички слънчеви знаци е да слушат повече, да се оттеглят за известно време и да размисят, да огледат случая от повече страни. Това ще е „лечебно“ за тях и за ситуацията, в която ще попаднат.


За отделните слънчеви знаци акцентът е различен: 

 

Овен


За Овена идва трудното време от няколко седмици, в които НЕ трябва да влиза в конфликт или да се състезава! Това ще е и най-тежката му битка. Да си потърси начин да изпусне парата – повече време във фитнеса, повече време сред природата, разходки или дори опит за медитация, йога, усамотение. Някъде след 15 април това може и да проработи истински. Човек трябва да избира битките си и тяхното точно време – сега не е подходящо! Но пък ще научите толкова тайни, ако си мълчите, че това може да се превърне в своеобразно лечение за вас.


Телец


Най-голямото предизвикателство за вас ще е фактът, че сега всички изведнъж „станаха“ мечтатели! Ще ви е трудно да водите разговорите по стария начин, затова, съгласете се с мечтите и помолете събеседника да назове крайната си цел. Може и да се „събуди“. Освен прословутото ви търпение, сега ще трябва да прибегнете и до разбиране, а по-късно и до прошка. Така се случва реалността. Може пък някоя от тези мечти да се сбъдне и тогава и вие ще сте сред спечелилите.


Близнаци


Ето го времето, когато повърхностните (макар и много умни) Близнаци ще трябва да се замислят ДЪЛБОКО. Дойде му времето на безграничното бърборене и размечтаване по всякакви въпроси. За вашата подвижност и смелост това не трябва да е проблем. Ще научите много нови неща, докато обсъждате стари проекти и желания. И тъй като ретроградието попада в сферата на социалното ви положение и кариера – вижте как да извлечете полза от този процес. 


Рак


Ракът ще разшири хоризонтите си, ще се върне към стари проекти за учение или пътешествие. Сега е моментът да ги осмисли, да потърси повече информация, оферти, възможности. Това ще му се отплати. Ще му хрумнат и нови или „преправени“ идеи, които ще са по-смели и рискови отпреди. 


Лъв


Борба за власт или наследство ще изплува отново сега. Не се хвърляйте в нея. По-добре я вижте с други очи, потърсете стар вариант или друг поглед, отстъпете малко и бъдете по-гъвкави. След края на периода предприемайте действия. На вас винаги ви е трудно да отстъпите, но сега това ще е ключът. Той ще ви донесе и придобивки в крайна сметка – и духовни и най-вероятно, и материални. 


Дева


Вие сте ефективни и гъвкави, но все искате нещата да станат по вашите стандарти за честност и чистота. Е, сега малко това ще се обърка и то в областта на връзките ви. Ще трябва да се съобразите и да бъдете максимално човечни, като се поставите на мястото на другия. Може би ключът за вас е да водите преговори, да договорите тези обновени условия. Ще направите нещо като „ремонт“ на връзката си. Тази връзка може да е лична, бизнес,или със счетоводителя, лекаря, адвоката.


Везни


Стара болежка може да напомни за себе си или стар проблем с колега, домашен любимец, подчинен или в областта на ежедневните ви занимания. Бъдете широко скроени! Потърсете повече алтернативи, рециклирани или на дискаунт, ремонтирани или възобновени отношения, проекти, възможности. Заложете на повторението, приемете предизвикателствата, развийте нови способности в рутинните си занимания. Не робувайте на твърдите си стереотипи. Все пак вие често вземате решения и инициирате действия. Подгответе се да го направите след края на периода.


Скорпиион


Любовта, децата и забавленията, както и начините на почивка сега ще напомнят за себе си със стари нерешени въпроси. Ето къде трябва да имате повече от едно решение сега. И се откажете от стагнираната си позиция на силата и единственото право! Опитайте нови начини за възобновяване на енергията в тези области – вие , Скорпиони, сте кралете на трансформацията и прераждането. Приемете, че първо е краят на едно старо нещо, обаче, а едва после ще дойде новото. Бъдете философи и призовете безкрайната си сила и въображение, съчетани с водната ви интуиция. Вие знаете как да губите, за да спечелите.


Стрелец


В къщи настъпват промени – ремонти, гости или нов адрес – не се знае, но бъдете смели и гъвкави. Рискувайте обаче, след внимателен оглед и преценка – на цялото, амбианса, стойността на промяната. Не се хвърляйте с огнена решителност по време на ретроградието. Събирайте и най-далечната информация, защото ще ви послужи. Дори за отношенията с роднините и техните мнения. В крайна сметка нали всички искаме спокоен и сигурен дом. А вие искате и интересен и гостоприемен, в който да се чувствате добре с любимите хора, но това не са пречки, а само елементи на желания резултат. 


Козирог


Ще има промени и може би въпроси и конфликти със съседи, братя, сестри или в процеса на обучение, ако е актуален за вас. Не взимайте сега страна, няма да е вярната и няма да ви се зачете за добър избор. По-скоро вижте други опции и решения на казуса и ги тествайте. Вие сте стратези, но сега не подхождайте с един формат, а с няколко – да видите кой ще спечели и ще се реализира.


Водолей


Вашето предизвикателство е как да изкарате повече пари, да управлявате повече ресурси. Най-добре търсете нови опции или си спомнете за добре забравени стари. Поотупайте ги от прахта, тествайте и, ако минат, действайте с тях след ретроградието. Обикновено това ще са добре забравени златни методи и начини, които винаги трябва да са ни под ръка, но сякаш бяха встрани досега. С малко въображение и допълнения ще свършат работа.


Риби


Рибите ще се занимават със своята същност, идентичността си. Ще се върнат назад във времето и ще си зададат много въпроси, като същевременно си представят по два-три различни края на своите истории. В този „сборник“ с лични разкази, те типично ще се изгубят, за да се намерят. Все пак това е зодията, която съвместява минало и бъдеще във всеопрощаващата си природа на хора с голяма мъдрост. Период за ретроспекции.

 

Прочети повече


Интервю на Astrobooth с Пoлин Героса за коронавирус пандемията и Астрологията : Астрологията и коронавирусът

Март 2020:
Хирон в Овен
Уран в Телец 
Юпитер, Сатурн, Плутон и Южен възел в Козирог
Нептун в Риби

Ретроградните планети през 2020 - Astrobooth Келендар

Уважаеми читатели на Astrobooth,

Като подарък за 8ми март ви представяме нашия Календар за ретроградни планети за 2020 г. Знанието е сила, а за Вас, любителите на астрологията, то е и навигационен инструмент.

Astrobooth

Интервю на Полин Героса за Astrobooth

Първо, бих искала да изразя дълбоката си благодарност, че приехте любезната покана от мен и Astrobooth да направим това интервю. След това искам да споделя с нашите абонати и читатели за уважението ми към Вашия астрологичен и консултантски стил, толкова различен от българския – Вие навлизате дълбоко в измеренията на душата и практически и дълбоко насочвате клиента към неговите /нейните душевни дълбини, търсения, житейски път , желания и надежди. Много рядко се случва само в една сесия да се получава такава навигация, съвет, откровение и внимателно разбиране. Вашата съпричастност и духовен подход правят това преживяване изключително и богато!

Изтеглете мобилното приложение Astrobooth