Пълнолуние в Лъв – пълно лунно затъмнение във връзките и любовта

На 21.01.2019 ни очаква пълно лунно затъмнения в Лъв. Луната ще е на 1˚ Лъв, а Слънцето ще е във Водолей. Пълнолунията са времето на изпълването, приключването, завършека, плодородието, връзките и чувствата. Луната управлява чувствата, Лъвът като знак отговаря за любовта, децата, играта, театъра и драматичното, забавленията. В тeзи области ще стигнем до край и ще видим плодовете на това, което приключва сега. Ще ни владеят емоциите, ще се изразяваме драматично и ще търсим ефекта от думите и жестовете си. 
Това пълнолуние е с пълно лунно затъмнение и е ориентирано към връзките в живота ни. То естествено ще засегне знаците от фиксирания кръст – Лъв, Водолей, Скорпион и Телец. Може да доведе до приключване на връзка, но може и да ни накара да осъзнаем изведнъж нуждата от другия. Затъмненията обикновено осветяват като прожектор сфера от живота ни, която става важна за нас – сега това, освен връзката ни, може да е някое чувство, здравето, отношението към тялото ни. Досега всички тези процеси са кипели сякаш под похлупак и той изведнъж хвръква и виждаме парата, която сме сдържали. 
Нужди, липси или забравени мечти, както и желания за учение, път, напредък в някоя област или трансформация, сега стават особено важни за нас, превръщат се в приоритет. И заради квадрата с Уран това ще е внезапно, неочаквано, ще ни „удари като гръм от ясно небе“.
Всяко пълнолуние поставя на преден план и въпроса за нас и другия; кого слагаме на преден план и как изживяваме връзката си – така ще е и сега – ние ще „сме Луната“ – чувстващият, влюбеният, а Слънцето – другият, ще е партньорът или сферата от живота, която ще осъзнаем по нов начин. Ще усетим, че трябва да предприемем действия, промени. 
Този процес най-вероятно е стартирал миналата година – юли-август 2018. Които домове за нас са с къспове в Лъв и Водолей, сега ще претърпят финални промени. 
Следващите затъмнения през 2019 ще засегнат оста Рак-Козирог.

 

Прочети повече


Хубавият месец май – Венера на трон в Телец, Марс в Рак и Пълнолуние в Скорпион

В следващите няколко дни ни предстоят три астрологични събития, които ще променят атмосферата около нас и мотивацията ни.

Астрологична прогноза за 2019 - Втора част

Астрологична прогноза за 2019
Три планети на трон, Северен лунен възел в Рак и пет затъмнения, Уран в Телец, три периода на ретрограден Меркурий и любовни танци на Венера с Юпитер и Марс – Втора част

Астрологична прогноза за 2019: Три планети на трон, Северен лунен възел в Рак и пет затъмнения, Уран в Телец, три периода на ретрограден Меркурий и любовни танци на Венера с Юпитер и Марс – Първа част

Да си представим, че в небесата има трима владетели, всеки в своето царство на трон, в пълна сила и мощ.
Това са Юпитер, Сатурн и Нептун – и трите т.нар. външни планети, чиито влияния ще определят 2019 за всички нас.
За Юпитер това е от 9 ноември 2018 до 3 декември 2019 – малко повече от година.
За Сатурн периодът е от 21 декември 2017 до 22 март 2020 – почти 3 години.
За Нептун  в Риби периодът започна на 4 февруари 2012 и ще продължи до 31 март 2025 или 13 години. Нептун е в добра позиция по знак спрямо Стаурн и двете планети ще създават различни възможности през този период. Най-силни периоди за възможности чрез нежност, емпатия, лечителство или съпричастност и помощ да напреднем по потношение на целите си са 31 януари и 15 юни 2019.

Изтеглете мобилното приложение Astrobooth